lördag 14 april 2012

Värdering Tavlor

Det pratas om estetiskt värde och konstnärligt värde i konstnärskretsar men här vill vi veta hur vi värderar en tavla i pengar. Det är inte det enklaste att göra en egen värdering av sina tavlor och inte ens en expert kan göra en exakt värdering då det är samma sak med tavlor som med andra föremål, det är vad en köpare kan tänka sig att betala som utger värdet.
värdering tavlor


Hur välmålad en tavla är ger till exempel ingen säker värdering. Det beror på så många fler faktorer som t.ex. vilken konstnär som gjort tavlan.Vill du ha information om konstnären som gjort tavlan du vill värdera så kan du slå i ett konstnärslexikon på nätet.

Du kan även slå på nätet för att hitta priser på redan sålda verk för att få ett ungefärligt värde på vad konstnärens andra verk har värderats till och vad de sålts för. Tror att du gjort ett fynd eller är sugen på att sälja din tavla oavsett värde så kan du göra en onlinevärdering av dina tavlor eller kontakta en expert för att få ett preliminärt försäljningsvärde på en auktion.

Här kan du göra en värdering av dina tavlor:
Bukowskis
Metropol Auktioner (onlinevärdering)
Lauritz (onlinevärdering)
Skånes auktionsverk (onlinevärdering)

Konstauktioner:

Övrigt:
Konstnärslexikonet Amanda (Sveriges största konstnärsinventering)
Wikipedia (List of most expensive paintings)

Har du andra bra länkar för värdering av tavlor eller annan information om tavlors värde så får du gärna lämna ett länktips i en kommentar.

0 Comments: