lördag 24 april 2010

Värdering av en majblomma

Varje vår så säljer barn majblommor och bakom detta står en av världens äldsta barnhjälpsorganisationer som heter Majblomman. År 1907 såldes 139 000 majblommor i Göteborg och efter det så har det majblomman återkommit varje år och idén har även nått ut till fler länder under åren.

80 % av vinsten från majblommorna går direkt till barn med särskilda behov som valts ut efter att ha sökt bidrag. Bidragen kan gå till t.ex. kläder, glasögon eller fritidsaktiviteter.

Får du tag på en gammal och sällsynt majblomma så kan den vara värd runt 50 kr även om den är i dåligt skick. En majblomma från 1907, som var det första året för majblomman såldes, kan vara värd ett par tusenlappar.

Senare har det även kommit bilblommor, kransar och fönsterblommor. Just bilblommorna och kransarna är det också en ganska hög värdering på om du får tag på ett äldre exemplar (tidigare utgivningsår än 1953).

majblomma
Värdering av majblomma

Värdering/Prisindikator
Samlaren

Övriga länkar och referenser
Majblomman.se

Har du andra bra länkar för värdering av majblommor eller annan relevant information så får du gärna lämna ett länktips i en kommentar.

0 Comments: